ВІТАННЯ ІЗ 30-ю РІЧНИЦЕЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ! 

4 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР проголосила незалежність України та утворення самостійної Української держави.

Ідея незалежної України плекалася багатьма поколіннями українців, які мріяли самостійно визначати власну долю на своїй землі. В минулому чимало людей пожертвували своїм життям, виборюючи незалежність нашої країни, і сьогодні українці продовжують боронити державність України. 

Був час, коли християн переслідували за релігійні переконання і багато віруючих загинуло в радянських тюрмах і таборах. Слава Господу, що разом із проголошенням незалежності в України з'явилася й свобода віросповідання. Прийшла свобода для проповіді Євангелія. З'явилися умови для провадження богословської освіти: лише в незалежній Україні могла розпочати свою діяльність Київська богословська семінарія та інші теологічні заклади освіти.  

Тут, в КБС, ми навчаємо наших студентів християнському богослов'ю, яке корисне для служіння іншим як в контексті помісної церкви, так і українського суспільства загалом.
Християнське вчення — це вчення свободи. Христос віддав Своє життя, щоб віруючі в Нього були справді вільні та мали життя понад міру (Ів. 10:10).

Християни покликані жити праведним життям, і тому, будучи частиною суспільства і відповідальними громадянами, ми наполегливо працюємо та служимо для процвітання нашої країни, разом із ближніми долаємо труднощі та розділяємо радощі. Ідемо не лише одну верству, але готові йти дві (Мт. 5:41).

Наша країна все ще знаходиться на шляху побудови демократичної держави і переживає часи, які вимагають відповідальної участі Церкви, адже ідеї, які несе в собі християнство, безпосередньо торкаються питань справедливості, свободи та прав людини.

Давайте в тридцяту річницю проголошення незалежності України будемо молитися за наш народ, просити Божого благословення та проповідувати Євангеліє Ісуса Христа, бо Він дає справжню духовну свободу (Ів. 8:36). А духовна свобода є запорукою доброчесного життя, що буде взірцем для інших, — і через це прославиться Бог (1 Пет. 1:12).

 

Руслан Хмиз, ректор КБС