Катастрофи, воєнні дії, ПТСР, поранення, втрати – це все нетипові ситуації, з якими часом доводиться стикатись звичайним людям та з якими досить часто мають справу люди із силових структур (армія, поліція, вогнеборці). Для більшості людей такі нетипові ситуації стають непростим випробуванням. І щоб допомогти пережити це, потрібні капелани: чоловіки та жінки.  
Київська богословська семінарія пропонує навчальну програму «Пастирсько-капеланське керівництво» рівня бакалавра,  а також на базі семінарії відбуваються навчальні семінари-конференції для діючих капеланів. 
       26-27 жовтня відбулась  VIII Міжнародна жіноча конференція  «Оливкова гілка» для жінок-військовослужбовців, жінок-капеланів, дружин військових, ветеранів, волонтерок та тих, хто працює з людьми, дотичними до силових структур України. Конференцію відвідало близько ста учасниць з різних  куточків України та США. 
              Відвідувачки конференції мали можливість почути спікерів з України та США: Жанну Сегеду, керівницю жіночого служіння «Оливкова гілка» України, Галину Старченко, кризову психологиню, дружину військовослужбовця, Лінду Шеймо, полковницю запасу армії США, Полу Халворсон, дружину офіцера берегової охорони США у відставці, Керолайн Грубе, вдову полковника армії США та інших. 
           В умовах збройного протистояння між Україною та Росією християни стикаються з новими викликами. Важливим постає питанням, як поєднати християнську любов і військовий обов’язок. Саме цій темі був присвячений виступ Жанни Сегеди. Вона ділилась свідоцтвом, як радо зустрічають військові команду волонтерок, що відвідують наших бійців на передовій або в місцях постійної дислокації. Люди готові чути і приймати звістку про Божу любов. Перебуваючи в складних умовах, військові надзвичайно потребують уваги та підтримки. 
«У нас завжди буде час на те, що ми вважаємо важливим у житті», – сказала Жанна Сегеда, розповідаючи про своє служіння військовим та їхнім родинам.
              Інше питання, якому приділили особливу  увагу на конференції,  – це причини та фізіологічні основи посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Люди, які потрапляють в нетипові стресові ситуації, а воєнні дії – це саме така ситуація,  часто переживають ПТСР. Такий стан впливає не лише на життя самої людини, але й на її родину та друзів. Щоб допомогти впоратися з ПРСР, потрібно зрозуміти, що відбувається, бути готовим вислухати постраждалу людину, часом просто бути поруч, допомогти звернутись за підтримкою до спеціалістів. Першою людиною, яка повинна і може підтримати чоловіка під час ПТСР, є його дружина. Під час конференції прозвучали поради для дружин, давались конкретні кроки, як вони можуть стати підтримкою для своїх чоловіків. Спікерки пояснювали на прикладах з власного життя, що значить бути дружиною військового, до яких викликів має бути готова родина військових;  як допомогти дітям зрозуміти, чому батько так часто і надовго у відрядженні, або чому батько змінився після повернення з війни.  
            Не оминули увагою й тему жінки на військовій службі. Галина Старченко, капелан-волонтерка, кризова психологиня, розповідала про особливості перебування жінок у чоловічому колективі, з якими випробуваннями та викликами вони стикаються, які потреби мають, та як волонтери можуть підтримати жінок-військовослужбовців.
Під час конференції обговорювалися й інші теми, зокрема говорилося про форми служіння родинам військових та жінкам-військовослужбовцям.  Учасниці конференції ділились своїм досвідом служіння в різних регіонах України та США.