Минулого тижня Київська богословська семінарія зустрічала гостей із США – команду наших друзів і служителів церкви Faith Church міста Індіанаполіс, штат Індіана, що багато років є партнером Київської богословської семінарії. Наші друзі мали можливість поспілкуватися зі студентами та працівниками семінарії. Під час біблійної години Джої Войстман (Joey Woestman), один із пасторів церкви, звернувся до студентів зі словами підтримки та заохочення до навчання. Згадуючи про свої студентські роки у Далаській теологічній семінарії, він розказав, з якими труднощами стикався  особисто під час навчання: 

Семінарія для мене була напруженим випробуванням. Я проводив набагато більше часу, ніж міг уявити, в бібліотеці з величезними стосами книг переді мною, відчайдушно намагаючись знайти достатню кількість джерел для цитування у письмових роботах, над якими працював.

Джої Войстман (Joey Woestman)  зізнався, що до семінарії ніколи не писав більших за обсягом робіт, ніж десять сторінок, і не уявляв, як писати роботи, використовуючи сорок різних джерел! Не знав, як користуватися  бібліотекою чи семінарською комп’ютерною системою, щоб знайти потрібні завдання. Він зазначив, що частіше втрачав бали за роботи через помилки в оформленні, ніж зміст. Йому здавалось, що він ніколи не зможе розставити ці тире та коми у правильних місцях. 

Пам’ятаю, що не раз наприкінці мого 12-годинного марафону роботи в бібліотеці я думав: «Це не та мрія, на яку я підписувався!»

Пастор припустив, що можливо деякі з присутніх студентів відчувають щось подібне і мають схожі думки. Для підтримки та мотивації студентів до навчання він навів приклад з Послання до римлян 1:11-12, де Павло пише про своє бажання прийти у Рим, щоб зміцнити віруючих, підбадьорити їх і підбадьоритися самому через них. Слухачі почули, що «кожна церква існує, щоб підбадьорювати одна одну». 
Студенти повинні навчатися, щоб здійснювати ефективне служіння і мати можливість підбадьорювати інших, включно і віруючих в США. Пастор Джої зазначив, що вивчав в семінарії багато різних предметів,  заглиблювався в Писання,  як ніколи раніше, навчився писати наукові статті, дізнався, як мислити правильно. Навчився сидіти над одним розділом годинами, беручи з нього стільки, скільки можна було взяти.

Тепер ваша черга вчитися,

- звернувся Джої Войстман (Joey Woestman) до студентів. «Ми потребуємо, щоб ви вчились, проповідували, писали. Розповідайте нам історії ваших людей. Я потребую, щоб ви підбадьорювали мене, хочу навчатись від вас. Молюся, щоб ви зміцняли нас,  і ми зможемо підбадьорювати один одного у вірі», –  наголосив він на завершення проповіді.